Zo maakte Anne haar ondernemersdroom waar


Als ondernemers onder elkaar kan het heel prettig zijn om struggles uit te wisselen. Je hebt vaak aan een half woord genoeg. Eén van mijn ondernemende vriendinnen, ik noem haar hier even Anne, zat er een tijdje geleden behoorlijk doorheen. Ze vertelde me dat ze continu het gevoel heeft ‘aan’ te staan en niet weet hoe ze alles moet managen.
Bovendien wilde ze graag alles zelf blijven doen. Zij IS voor haar gevoel namelijk haar bedrijf. Uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat het zo niet langer kan. Ze moest wel om hulp vragen. Uiteindelijk plukte Anne daar al snel de vruchten van en kon ze met veel meer rust werken aan haar dromen.

De nummer 1 valkuil van kleine ondernemers

Ondernemers, en dan met name zelfstandigen, lopen vroeg of laat vaak tegen dezelfde dingen aan. En hoewel je misschien al honderd keer hebt gehoord over die valkuilen, trap je er zelf net zo goed in. Dat was bij Anne niet anders. Zij was ervan overtuigd dat ze de meeste taken binnen haar bedrijf echt niet kon uitbesteden. Het is de nummer 1 valkuil van kleine ondernemers. Al jarenlang deed zij namelijk alles zelf en wist ze van a tot z hoe alles reilt en zeilt. Bovendien is het persoonlijke aspect van haar business juist haar kracht. Wat Anne zich pas laat realiseerde, is dat haar onderneming de afgelopen jaren hard is gegroeid en het daardoor onmogelijk was geworden om alles alleen te blijven doen.

Groeiende to-dolijstjes

In plaats van taken afvinken, zag Anne haar to-dolijstjes alleen maar langer worden. Dat putte haar uit en werkte demotiverend. Ze was helemaal op door die continue druk. Al dat harde werken aan haar droom en dit was het resultaat? Uiteindelijk stuurde ze mij een voicebericht en gooide al haar frustraties en zorgen op tafel. Als haar Online Business Manager gingen we samen aan de slag. Stap voor stap zorgde ik ervoor dat ze meer rust ging ervaren. We begonnen met het uitwerken van strategische stappen, het inhuren van experts en het onder de loep nemen van de systemen in haar business. We schrapten en veranderen wat kon en voegden toe wat nodig was. Anne realiseerde zich gelukkig al snel dat ze haar bedrijf niet meer als een klein kind kon blijven behandelen, maar als een volwassene moest benaderen. Dat zorgde voor een enorme ommezwaai. Het moment waarop zij zich realiseerde dat ze haar eigen bedrijf klein aan het houden was, is ook het moment geweest dat ze potentie zag en weer groots durfde te dromen.


Door samen met een Online Business Manager te kijken naar waar je nu staat en je toekomstdromen daaraan te spiegelen, is het mogelijk om een concreet plan te maken voor het realiseren van alle doelen. De OWN IT! Mastermind is een serieuze eerste stap hiervoor.
Lees er hier meer over en claim je plek nu!

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei. 

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.