3 tips voor een succesvolle offboarding van klanten

Als een klant afscheid van je neemt, kan dat als kleine ondernemer best hard aankomen. Niet alleen loop je omzet mis, het kan voelen als een persoonlijk verlies. En terwijl er volop aandacht is voor het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers en onboarding, is er vaak maar weinig aandacht voor het uitzwaaien van klanten. Zonde van de fijne samenwerking als deze zo abrupt eindigt. Een succesvolle offboarding biedt zelfs nieuwe kansen voor je bedrijf. Ik geef je graag 3 tips!

1. Rond de samenwerking netjes en persoonlijk af

Afscheid nemen in stijl, dat is waar een succesvolle offboarding op neerkomt. Op welke manier de samenwerking ook is geëindigd, het is altijd verstandig om het nog even persoonlijk af te ronden. Dat kun je op verschillende manieren doen. Plan een call of afspraak in of stuur bijvoorbeeld een vragenlijst toe. Probeer te inventariseren wat de reden van het vertrek is. Door goed afscheid te nemen, is de kans groter dat je een blijvende positieve indruk achterlaat. Een vertrekkende klant zal bovendien eerder geneigd zijn om eerlijke feedback te geven. Dat kan een leermoment zijn en kans om je producten of diensten verder aan te scherpen.

2. Vraag om een review

Stuur nog een laatste bericht, een mail of kaartje, om de klant te bedanken voor de samenwerking. Heb je bijzondere successen bereikt of een project tot een goed einde gebracht? Vermeld die terloops ook nog even. Vraag tot slot aan je klant om een beoordeling achter te laten op een reviewplatform. Als de samenwerking goed is geweest en de offboarding ook soepel verliep, dan is de kans groot dat je een positieve review ontvangt.

3. Blijf het contact onderhouden

Doe moeite om het contact te onderhouden als je de klant ooit weer terug hoopt te halen. Reageer op LinkedIn posts en verstuur bijvoorbeeld een kerstgroet. Geef elke vertrekkende klant de nodige aandacht om de relatie op een goede manier af te sluiten. Een persoonlijke aanpak helpt om de samenwerking op een professionele manier te beëindigen.


Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level! Samenwerken?

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.