Zo pak je groeipijn binnen je bedrijf aan

Heb je het gevoel dat je tegen grenzen aanloopt? Overzie je niet meer wat er allemaal moet gebeuren binnen je bedrijf? Houd je aan het einde van de werkdag altijd een stukje stress en een volle to-dolijst over? Dan is de kans groot dat je maken hebt met onoverkomelijke groeipijn. Wat misschien klinkt als een luxeprobleem, maar vooral in de weg kan zitten om je bedrijf stabiel te laten functioneren en om next level te ondernemen.

Omdat je zo wordt opgeslokt door alle dagelijkse taken, heb je al een tijdje niet de focus die je eigenlijk nodig hebt. Dat is niet alleen stressvol, het kan er zelfs voor zorgen dat je met tegenzin aan het werk gaat. Zonde, want je bent niet gaan ondernemen om alleen maar brandjes te blussen of verplichte taken uit te voeren waar je tegenop ziet.

Herkenbaar? Dan is het tijd om externe hulp in te schakelen. Als Online Business Manager (OBM) help ik ondernemers om weer overzicht te krijgen, een duidelijke strategie te ontwikkelen en het ondernemersvuurtje opnieuw aan te wakkeren.

Hoe herken je groeipijn in je bedrijf?

Toen je begon met ondernemen, had je een duidelijk doel voor ogen en kon je niet wachten om aan de slag te gaan. Daardoor heb je alle facetten van je bedrijf goed leren kennen. Dat is fijn, maar ook een valkuil. Veel ondernemers willen het liefst alles zelf blijven doen, omdat het uitbesteden als een grote stap voelt. Terwijl het eigenlijk veel leuker is om de taken uit te voeren waar je écht goed in bent. Dat scheelt bergen aan tijd en energie, die je beter kunt steken in het draaiende houden en laten groeien van je business. Een ander kenmerk van groeipijn is dat je langzaamaan het overzicht kwijtraakt. Er is simpelweg te veel te doen in te weinig tijd. Dus ben je vooral dagelijks de meest urgente taken aan het uitvoeren.

Zo pak je groeipijn aan

Het is tijd om de leidersrol in je bedrijf terug te pakken en met een helicopterview te kijken naar alle taken. Je zou het een soort 0-meting kunnen noemen. Om verder te komen, is het verstandig om nu even stil te staan. Stop met alles zelf doen en verzamel een sterk team van mensen om je heen. Experts die goed zijn in wat ze doen en een deel van jouw werk uit handen nemen. Het is nodig om meer inzicht, focus en structuur te krijgen en die groeipijn serieus aan te pakken. En dat hoef je dus niet allemaal alleen te doen. Het kan even wennen zijn, maar uiteindelijk is het vooral heel prettig dat jij kunt doen waar je energie van krijgt. Dan ontstaat er namelijk weer volop ruimte voor groei!

Ben jij klaar voor groei in 2024?

Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level. Plan nu een kennismakingsgesprek in!

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.