3 stappen voor een 10k+ lancering

Een lancering is dé manier om je nieuwe aanbod wereldkundig te maken. Je kunt aan die producten of diensten bovendien allerlei slimme acties koppelen. Hiermee vergroot je je bereik, laat je zien wat je in huis hebt en trek je nieuwe klanten aan. Maar hoe zorg je er nu voor dat iedereen weet welke toegevoegde waarde jouw aanbod heeft? Een succesvolle lancering valt of staat met een goede voorbereiding. Als je tot in de puntjes alle stappen uitwerkt, vergroot je de kans op een vliegende start. En daarmee met piekmomenten in de omzet van je onderneming en die gedroomde 10k+ lancering. Kun je wel wat handvaten gebruiken? I got you covered!

Stap 1: Pre-launch 

De pre-launch is de fase voor de lancering. In deze periode, die hooguit een paar weken duurt, maak je het publiek enthousiast voor en nieuwsgierig naar het aanbod. Dit is de tijd waarin je teasers publiceert en jouw doelgroep duidelijk maakt waarom ze je nieuwe product of dienst nodig hebben. Focus op de pijnpunten en licht alvast een tipje van de sluier op over de oplossing(en) die jij aanbiedt. In de pre-launch fase kun je eerste acties uitzetten en de ‘early adapters’ belonen door korting aan te bieden. Schaarste en tijdsdruk helpen daarbij.

Stap 2: De lancering

Je hebt het groots aangekondigd en voorbereid: tijdens de lancering laat je vol enthousiasme jouw nieuwe aanbod zien. Om deze dag nog specialer te maken, organiseer je bijvoorbeeld een gratis webinar of ander livemoment. Tijdens dit moment leg je niet alleen meer uit over je product of dienst, je biedt toegevoegde waarde aan iedereen die erbij is. Natuurlijk eindig je met een ‘offer they can’t refuse’. Zet verschillende kanalen in om je doelgroep te bereiken en communiceer een duidelijke einddatum om FOMO te creëren.

Stap 3: de post-launch

De deadline is verstreken, nu is het tijd voor de tweede ronde. Tijdens de post-launch deel je alvast de eerste successen en vertel je nog meer over de waarde van het aanbod. Eventuele bezwaren die je hebt opgemerkt tijdens de eerste twee fases, neem je weg. Je kunt nog een laatste aanbod/actie opzetten, wederom gekoppeld aan een deadline.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het voorbereiden van je lancering? Of ben je nog zoekende naar nieuwe producten of diensten die aansluiten bij je aanbod? Als Online Business Manager (OBM) coach ik je van a tot z naar een succesvolle lancering. Zonder stress weet jij straks precies welke stappen je moet zetten om een vliegende start te maken. Lees hier meer over de toegevoegde waarde van werken met een OBM!

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.