5 tips om zonder stress deadlines te halen

Deadlines zijn onmisbaar in vrijwel elke werksituatie. Zonder kun je zomaar in een onnodige relaxstand komen of niet de urgentie voelen om een taak af te ronden. Toch zijn veel ondernemers er goed in om ook taken met deadlines voor zich uit te schuiven.
Waardoor je iedere keer op het laatste moment toch in de stress schiet. Om dat te voorkomen, zul je wat dingen moeten veranderen. Want tsja, als je doet wat je altijd deed…. dan krijg je inderdaad wat je altijd kreeg. Aangezien stress niet goed is voor jou, je omgeving en vaak ook de kwaliteit van je werk niet ten goede komt, geef ik je 5 tips om zonder stress deadlines te halen.

1. Zorg ervoor dat je minder to-do’s krijgt

Dit klinkt tegenstrijdig hè? Toch is het mogelijk: investeer in het slimmer inrichten van je processen en systemen en je gaat al snel minder stress ervaren. Simpelweg omdat je takenlijst afneemt, doordat je dingen beter hebt aangepakt, taken gebundeld of uit handen gegeven. Geeft je bovendien meer ruimte voor eventuele taken die echt bloedspoed hebben.

2. Plan je taken in

Een open deur, maar een goede planning is nu eenmaal essentieel als je sress wil verminderen. Je hebt vast doelen per jaar/ maand opgesteld en dat is heel verstandig. Toch adviseer ik altijd om ook per week een realistische planning te maken. Het leven is nu eenmaal onvoorspelbaar en vaak heb je pas een goed inzicht in je agenda op het moment zelf.

3. Vergeet niet om rust te nemen

Er is natuurlijk niets mis met af en toe hard werken, ik hoef je niet te vertellen dat altijd maar doorgaan niet slim is. Dus: pak je rust, ga werken in de uren dat jij het meest productief bent en op de momenten die het beste passen in je (gezins)situatie. Neem geregeld pauze en snuif af en toe frisse lucht op.

4. Verschuif andere taken

Hoewel de stress om een deadline misschien voortkomt uit een gebrek aan goede planning van jouw kant, kan het lucht geven om andere taken te verschuiven. Maak een overzicht van al je to-do’s en bekijk welke echt spoed hebben en ga alles prioriteren. Alleen alles met een prioriteit 1 is wat je nu moet doen. Vergeet niet dat (andere) klanten ook mensen zijn en vaak echt wel begrip hebben voor een uitzonderlijke situatie.

5. Besteed taken uit

Misschien wil en doe je nog steeds alles in je bedrijf zelf. Waardoor je, naast die deadlines, ook nog moet nadenken over 100.000 andere dingen. STOP! Uitbesteden kost je natuurlijk iets, de kans is groot dat het je al snel veel meer oplevert. Je houdt tijd over, die je investeert in andere taken. Win-win!

  Wil jij meer rust en vrijheid ervaren? Ga dan samen met mij aan de slag met het Like A Boss traject! Neem de leiding over jouw bedrijf en ontdek hoe je met dit traject een gebalanceerd en energiek ondernemerschap leidt.

  Hi, ik ben Manon. Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Geloof me, ik ben als ervaringsdeskundige bekend met alle ondernemers-struggles.
  Samen bekijken we welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level!

  Hi ik ben Manon Kamp

  Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

  Favoriete tools

  GRATIS Power Tools Cheatsheet

  Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

  Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.