5 goede gewoontes van elke CEO

In hoeverre claim jij je rol als CEO binnen je bedrijf? Dat jij vanuit je eigen passie en enthousiasme ooit bent gestart met ondernemen, betekent niet dat je vuurtje uiteindelijk moet uitdoven omdat je dagelijks wordt opgeslokt door een oneindige takenlijst. Het is tijd om dat vuur weer aan te wakkeren, door het introduceren van goede gewoontes. Als Online Business Manager help ik (online) ondernemers om met zelfvertrouwen die rol van CEO weer op te pakken. Deze 5 tips helpen je op weg!

1. Werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf

Natuurlijk zijn er projecten die af moeten. Maar er zijn nog oneindig veel andere taken die je aandacht opeisen. Waardoor je uiteindelijk alleen nog IN je bedrijf werkt. Je bent niet een werknemer van je onderneming, maar de baas! Plan een vast moment per week in om AAN je bedrijf te werken. Er ontstaan nieuwe plannen en het creëert ruimte voor groei.

2. Vizier op de toekomst

Maak beslissingen op basis van waar je naartoe wilt, in plaats van waar je nu bent. Alleen dan kun je groeien en durf je langzaam steeds vaker op de stoel van CEO te gaan zitten. Durf naar de lange termijn te kijken en die plannen ook te delen met anderen. Goede stok achter de deur!

3. Lange termijn = waardevoller

Stop met dagelijks brandjes blussen. Het brengt je business niet verder en het slurpt energie. Waardoor je nergens anders meer aan werkt dan aan je to-do lijst. Je focus verleggen naar doelen op langere termijn, helpt er echt bij.

4. Zorg goed voor jezelf

Een opgebrande ondernemer kan niet meer goed functioneren of toekomstplannen maken. Vol energie aan en in je bedrijf werken, kan alleen als je goed in je vel zit. Plan daarom tijd in voor persoonlijke ontwikkeling, beweging, ontspanning en gezond eten. Luister naar je lichaam en geest en geef de dingen die jou een goed gevoel geven, prioriteit.

5. Investeer in jezelf

Investeren in je bedrijf is meer dan geld vrijmaken voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het betekent ook investeren in jezelf. Zoek een mentor of coach die jou kan helpen om je business uit te bouwen of verbeteren op de manier die bij jou past.


Met een coach die bij je past is het mogelijk om strategische samenwerkingen verder te ontwikkelen en je onderneming te laten groeien. Ga samen met mij aan de slag met het Like A Boss traject! Neem de leiding over jouw bedrijf en ontdek hoe je met dit traject een gebalanceerd en energiek ondernemerschap leidt.


Hi, ik ben Manon. Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Geloof me, ik ben als ervaringsdeskundige bekend met alle ondernemers-struggles.
Samen bekijken we welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level!

  Hi ik ben Manon Kamp

  Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

  Favoriete tools

  GRATIS Power Tools Cheatsheet

  Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

  Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.