Zo zorg je ervoor dat je overzicht houdt in al je taken

Lijkt je to-dolijst eindeloos? Of voel je je compleet overweldigd door alle taken en komt er daardoor juist niets meer uit je handen? Elke taak komt met een verplichting en opvolging. Dat kan ervoor zorgen dat je ‘bevriest’ en daardoor uiteindelijk het plezier in het ondernemen langzaam kwijtraakt. Zonde en in veel gevallen onnodig. Een van de eerste dingen die je kunt doen, is een team om je heen bouwen of meer teamleden inhuren. Vooral voor de taken die specialistisch zijn en/of veel tijd opslokken. Dat geeft je direct meer ademruimte en je houdt meer tijd over voor andere taken. 

Team: verzamel de juiste mensen om je heen en zet je team op scherp

Het gevoel hebben dat je alles alleen moet doen als ondernemer, is behoorlijk overweldigend. Als je bedrijf groeit, heb je geen tijd meer om alle taken zelf uit te voeren. Stiekem wil je dat misschien wel doen, want jij kent alle ins en outs van je bedrijf. Toch is het nu tijd om dit te heroverwegen. Bovendien heeft het inhuren van teamleden nog andere voordelen: zij zijn experts in hun vakgebieden en kunnen specialistische taken waarschijnlijk veel beter uitvoeren dan jij. Daar profiteert jouw business ook van. 

Heb je al vast een team om je heen verzameld, maar ben je de draad kwijtgeraakt in wie nu precies wat doet en wanneer? Onlangs hielp ik een ondernemer die hiermee kampte. Een teammeeting werd ingepland, een werkbare workflow opgezet, verantwoordelijkheden toegekend en harde deadlines afgesproken. Dit werkte uitstekend om het overzicht terug te krijgen en ieder teamlid weer in zijn of haar kracht te zetten. 

Automatiseer: maak takenlijstjes en splits deze op in deeltaken

Heb je alle taken al in een handig overzicht staan? Maak vandaag nog een account aan bij Asana. Dit is een superhandige online tool voor projectmanagement. Hierin maak je een overzicht van alle lopende en toekomstige projecten en deze splits je dan weer uit in to do’s. Elke taak kun je toewijzen aan een uitvoerder en krijgt een deadline. Het gebruik ervan gaat je veel lucht geven.

Loslaten creëert ruimte

Het klinkt misschien een beetje dubbel als je hoofd overloopt van taken, maar loslaten helpt je om ruimte te creëren en uiteindelijk succesvoller te ondernemen. Durf te vertrouwen op een goede afloop én heb vertrouwen in je teamleden. Vergeet die automatisering niet.  Tegenwoordig is voor bijna elke taak wel een handige tool verkrijgbaar die jou werk uit handen neemt. Door los te laten help je jezelf verder in je business. 

Heb je hulp nodig om weer overzicht te krijgen? Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level! Samenwerken?

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.