Van offline naar online ondernemen: hoe doe ik dat?

Je hebt een succesvolle onderneming opgebouwd en een fijne klantenkring. De meeste nieuwe klanten komen via-via naar je toe. Eigenlijk heb je, behalve een website, weinig online business. Dat begint steeds meer aan je te knagen, want laat je daardoor niet kansen liggen? Die mooie diensten kun je ook online gaan verkopen, misschien zelfs passief. Het kan nogal een stap zijn om de switch te maken naar (deels) online ondernemen. Want waar begin je, hoe ga je je presenteren en wat ga je aanbieden? Om er een succes van te maken kies je voor een vorm van hybride ondernemen die bij jou en je bedrijf past.

Manieren om offline en online ondernemen te combineren

Offline en online ondernemen kunnen prima gecombineerd worden. Als iets de afgelopen jaren duidelijk is geworden, is het wel dat online zichtbaarheid heel belangrijk is. En dat we niet hoeven te kiezen tussen óf een offline óf een online business. Het kan prima én én zijn. Start met bouwen aan online activiteiten die passen bij je bedrijf. Bevind je daar waar je doelgroep is en bereik veel meer mensen en potentiële klanten. Of dat nu op LinkedIn, Instagram of TikTok is, maakt niet zo veel uit. Zolang je maar een duidelijk aanbod en strategie hebt.

Online mogelijkheden

De mogelijkheden om online te ondernemen, zijn eindeloos. Van cursussen tot leeromgevingen, e-books en webinars tot een webshop. Je kunt allerlei mooie en waardevolle producten aanbieden die je een fijne (extra) omzetstroom oplevert. Het ontwikkelen ervan kost tijd en energie. Weet je niet zo goed hoe je ermee moet beginnen?

Roep de hulp in van een expert om je op weg te helpen en een stappenplan te maken. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen.

Als Online Business Partner help ik online ondernemers en coaches met het ‘Like a Boss’ programma om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Kies uit een intensief dagprogramma of langere begeleiding van een halfjaar. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level!

Lees hier meer over het ‘Like a Boss’ traject

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.