4 stappen voor een succesvolle samenwerking

Je hebt een nieuwe opdrachtgever binnengehaald en kan niet wachten om samen aan de slag te gaan. Een goede samenwerking valt en staat met duidelijke afspraken en communicatie over het traject dat jullie samen gaan bewandelen. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, is het verstandig om een standaardprocedure te hanteren zodra je een nieuwe opdracht aanneemt. In deze blog geef ik je handige tips die helpen om goed voorbereid te starten en een vinger aan de pols te houden tijdens jullie samenwerking. Want als ondernemer is er niets zo fijn als een zorgeloze relatie met je opdrachtgever.

Stap 1: Maak een samenwerkingsovereenkomst

Jullie hebben allebei ‘ja’ gezegd; de samenwerking kan van start gaan! Stel een overeenkomst op waarin alle afspraken op papier worden vastgelegd. Op dit document kunnen jullie allebei terugvallen en zijn de verantwoordelijkheden duidelijk. Omschrijf hierin welke taken je gaat uitvoeren, het tarief, de betalingscondities en eventuele deadlines. 

Stap 2: Bepaal de prioriteiten

Inventariseer bij je klant welke zaken prioriteit hebben zodat dit voor beide partijen helder is. Je kunt alle to-do’s met een handige vragenlijst afvinken. 

Stap 3: Stel een langetermijnplanning op

Maak een plan voor de eerste 100 dagen van de samenwerking en monitor deze op een vast moment. Bijvoorbeeld elke eerste week van de maand. 

Stap 4: Meet concreet de vooruitgang 

Koppel meetbare KPI’s aan de onderdelen van de samenwerking, zodat resultaten inzichtelijk gemaakt worden. Op deze manier is de vooruitgang goed meetbaar en kan tijdig worden bijgestuurd. 

Als Online Business Partner help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Kies uit een intensief dagprogramma of langere begeleiding van een halfjaar. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level!

Lees hier meer over het ‘like a boss’ traject

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.