Hoe Vera 50k winst misliep en hoe jij dit kunt voorkomen

Als je al een tijdje aan het ondernemen bent, ben je niet meer dagelijks bezig met het doorvoeren van vernieuwende ideeën. Je hebt een bedrijf opgebouwd en vanuit daar ga je gewoon door. De meeste taken voer je op de automatische piloot uit. Logisch, want als alles veel tijd en moeite kost, kun je maar lastig winstgevend zijn. Het ‘gevaar’ hiervan is wel dat je zo in beslag wordt genomen door het reilen en zeilen van je onderneming, dat je vergeet door te pakken of zelfs mooie kansen laat liggen. Dit zie ik bij de meeste van mijn klanten gebeuren. Ze kloppen bij mij aan omdat ze kampen met een vorm van bedrijfsblindheid. Daardoor zien ze niet meer wat de markt nog te bieden heeft en met welke producten/ diensten ze nog (meer) winst kunnen maken. Het goede nieuws: ik ben er om jou te helpen en coachen naar een steady en succesvolle business waarin je het plezier van het ondernemen herontdekt. En geen winst laat liggen.

Hoe Vera 50k winst misliep

Ik deel graag het verhaal van Vera, een succesvolle ondernemer met een paar ton omzet per jaar. In 5 jaar tijd had ze een mooie en solide basis gebouwd, met een goed functionerend team waardoor ze niet meer alles zelf hoefde te doen. Ondanks dat knaagde er iets bij haar. Ze had het gevoel dat de verkopen terugliepen en de animo voor haar onlineproduct een stuk minder was geworden. De afgelopen jaren leek het verkopen minder gemakkelijker te gaan. Vera besloot dat het tijd was om iets nieuws op de markt te zetten. Omdat ze niet meer alles zelf wilde en kon doen, schakelde ze hiervoor een aantal van haar teamleden in. Zij ontwikkelden een nieuw aanbod en zetten dat met veel enthousiasme in de markt. Helaas viel de lancering van haar nieuwe product nogal tegen. De kosten voor haar team zag ze wél oplopen. Wat nu?

Van inzicht naar winst

Vera schakelde mij in om als haar Online Business Manager met een frisse blik te kijken naar alle processen en cijfers. Wat bleek? De verkopen van haar onlineproduct liepen helemaal niet terug, maar werden op een ander moment gerealiseerd. Vera was op haar gevoel afgegaan, maar de cijfers vertelden een heel ander verhaal. Topmaand april was dit jaar mei, iets wat de onderneemster zich niet voldoende had gerealiseerd. Daarnaast bleek dat haar betalingssysteem wel een optimalisatieslag kon gebruiken, waardoor ze met hetzelfde aantal klanten veel meer winst kon realiseren. Hier liet de onderneemster behoorlijk wat geld liggen. De gestegen kosten voor haar team zaten vooral in de lancering van het nieuwe product en konden ook meteen worden teruggedrongen. 

Conclusie: Vera had geen nieuw product nodig, maar iemand die vanaf de zijlijn met een frisse blik naar haar business keek. Iemand die kritisch in de cijfers kon duiken en systemen, processen en het team ging optimaliseren op basis van concrete informatie. Na het doorvoeren van alle wijzigingen en het draaien aan de juiste knoppen, draaide Vera het jaar daarop 50k meer winst, nog naast de investering in een strategische samenwerking met mij ;). Wat zou jij doen met 50k extra winst?

Wil je ook weer grip krijgen op je onderneming en weten waar je winstlekken en kansen liggen? Ik help je graag! Lees hier meer over mijn Like A Boss traject

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.