Zo laat je je bedrijf succesvol groeien zonder het overzicht te verliezen

Je bedrijf draait goed, je hebt ambitieuze plannen en wil deze liever nog vandaag dan morgen tot uitvoering brengen. Het gevaar bestaat, dat je in alle enthousiasme al snel het overzicht verliest. Dat werkt behoorlijk demotiverend. Om ervoor te zorgen dat al die briljante ideeën in de praktijk worden gebracht, heb je een plan nodig. Zodra dat zwart op wit staat, zijn niet alleen je doelen en stappen helder, het geeft broodnodige rust. En het vergroot je kans op succes. Ik vertel je in deze blog meer over de 3 stappen die leiden naar een succesvolle groei van je onderneming. Are you ready?

Stel duidelijke doelen en maak een strategisch plan

Weet je precies waar je met je bedrijf naartoe wil? Heb je een droom of einddoel voor ogen? Schreeuw het van de daken, deel je ambities met je zakelijke netwerk, familie en vrienden en ga daarna rustig aan de slag met het op papier zetten van een strategisch plan. Het geeft rust, houvast en dient als referentiepunt om je voortgang bij te houden. Dit plan bestaat onder andere uit een omschrijving van je doelen, het prioriteren van de doelstellingen en acties en duidelijke taken die je moet uitvoeren om die doelen te bereiken.

Monitoren en evalueren

Om je voortgang te bewaken is het noodzakelijk om in ieder geval maandelijks te monitoren waar je op dat moment bent. Het stelt je in staat om (tijdig) bij te sturen en eventueel aanvullende acties te ondernemen. Doelstellingen definieer je vaak voor de langere termijn, maar alle taken die je verricht om er te komen, knip je op in kleinere taken en subdoelen. Vergeet niet om medewerkers en freelancers die voor je werken, mee te nemen in het proces. Zij dragen in belangrijke mate bij aan je succes en het slagen van je plannen.

Automatiseer en stroomlijn processen

Bekijk kritisch welke taken jij uit moet voeren en welke je eventueel kunt uitbesteden. Als je alles zelf wil doen, word je al snel opgeslokt door de realiteit van de dag en houd je te weinig tijd over om die grote ambities waar te maken. Door taken te automatiseren of over te dragen aan een specialist, creëer je bovendien rust in je hoofd. Nee zeggen tegen het één, is ja zeggen tegen het ander. Zorg ervoor dat alle teamleden weten wat er van hen wordt verwacht, op zowel de korte als langere termijn. Plan ook met hen regelmatig een evaluatiemoment in.

Heb je hulp nodig bij de groei van je bedrijf? Ga samen met mij als je Online Business Partner aan de slag en stop met alles zelf doen. Samen met jou creëer ik structuur en overzicht, zodat je vanuit daar verder kunt groeien. Ik ben een praktische coach voor ondernemers, en help je om weer grip te krijgen op je onderneming en de beste tools in te zetten. Samen zorgen we ervoor dat je het plezier in het ondernemen weer (her)ontdekt en je team en bedrijf laat groeien. Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.