Slim gebruikmaken van systemen

Ondernemers gebruiken allerlei systemen die helpen om hun bedrijf draaiende te houden en te laten groeien. Het automatiseren van taken levert je bovendien meer tijd en vrijheid op. Anno 2023 zijn er tools voor iedere taak en uitdaging. Dat is heel handig, maar kan ook verwarrend zijn. Want wat is nu echt het beste systeem voor jou? Waarmee ga jij je doelen bereiken? Om mij heen zie ik dat veel ondernemers worstelen met de inzet van tools. In hun zoektocht naar geschikte middelen maken ze daarom vaker gebruik van experts. Het gevaar dat hierin schuilt, is dat je afhankelijk wordt van anderen om toegang te krijgen tot bestanden of systemen. En zelf niet weet hoe je ze goed kunt inzetten. Snel schakelen wordt daardoor een stuk lastiger, want je hebt nog steeds die ene expert nodig. Op welke manier kun je als ondernemer nu echt slim gebruikmaken van tools en systemen?

De voordelen van werken met slimme systemen

Ongetwijfeld heb je enkele systemen geïmplementeerd in je business. We vertelden al kort welke gevaren hierin schuilen. Als je het slim aanpakt, heeft het werken met slimme systemen gelukkig veel meer voordelen dan nadelen. Je bespaart tijd, hebt meer overzicht en rust in je hoofd. Dat creëert vervolgens weer meer vrijheid, waardoor je volgende stappen kunt zetten als ondernemer. Doordat je minder tijd hoeft te besteden aan de dagelijkse beslommeringen, heb je namelijk meer ruimte om te groeien en te focussen op ondernemen. Groeien vanuit structuur en overzicht is waar ik mij als Online Business Partner samen met klanten op focus. Dan is automatisering onmisbaar. Het goede nieuws: voor bijna alle werkzaamheden die komen kijken bij het runnen van een bedrijf, zijn systemen/ tools op de markt.  

Systemen waar je niet zonder kan

Bijna iedere ondernemer heeft systemen opgezet en ingericht om taken rondom marketing, sales en finance gemakkelijker en overzichtelijker te maken. Klanten en omzet gaan hand in hand met sales en marketing. Denk aan tools voor:

  • Social media, zoals: coosto, hootsuite, planoly, hubspot, later
  • Sales: crm-systemen zoals teamleader
  • Planning: airtable, trello, project insight
  • Finance: moneybird, exact

Het is helemaal afhankelijk van jouw business welke systemen daarbij passen, de investering waard zijn en uiteindelijk veel werk uit handen nemen. Systemen die goed werken en op elkaar zijn afgestemd kun je zien als een geoliede machine. Ze zijn onmisbaar om je bedrijf goed te laten werken. Mits je ervoor zorgt dat je niet té afhankelijk wordt van andere experts om alles draaiende te houden.  

Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je weer structuur krijgt in je onderneming? Gun jezelf een Online Business Partner. Ik ben een praktische coach voor ondernemers, en help je om weer grip te krijgen op je bedrijf en de beste tools in te zetten. Zodat je niet hoeft te kiezen tussen succesvol zijn of privé een leuk leven leiden. Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.