Kosten voor ondernemers: ga je voor kwaliteit of kwantiteit?

Als ondernemer krijg je al snel te maken met allerlei vaste en variabele kosten. Volgens de Belastingdienst zijn bedrijfskosten: ‘de kosten die binnen redelijke grenzen nodig zijn voor de uitoefening van uw onderneming en de kosten die rechtstreeks op uw onderneming betrekking hebben’. Veel (startende) ondernemers krijgen al snel te maken met kosten voor hosting, telefonie, social media, aanschaf van apparatuur, de huur van een werkplek en een zakelijke rekening. Wanneer je business eenmaal loopt, heb je daarnaast kosten voor de aanschaf van of abonnementen voor bijvoorbeeld handige tools, of het inhuren van experts als uitbreiding van je team. Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel kosten maakt en ga je voor kwantiteit of kwaliteit?

Werken met budgetten

Heb je een goed overzicht van alle bedrijfskosten en een budget gemaakt van de (maandelijkse) uitgaven? Door goed te budgetteren, weet je precies wat je kunt uitgeven. En wat dit je uiteindelijk oplevert. Want als ondernemer kom je er niet onderuit om ook te investeren. Als Online Business Partner help ik jou om te kijken welke systemen en softwarepakketten nodig zijn om je business optimaal te laten functioneren én welke teamleden of experts je hierbij kunt inzetten. Het is misschien even slikken als je straks alle kosten op een rijtje ziet staan, maar de inzet van experts kan je juist omzet opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een betere vindbaarheid van je site, meer volgers op social media of een slimmer ingerichte salesfunnel. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die je bespaart omdat je taken uitbesteedt. Tijd die je nu inzet voor andere doeleinden: werken aan grotere doelen of het inlassen van meer vrije tijd. 

Kwaliteit of kwantiteit

Samen met mijn klanten kijk ik altijd kritisch naar wat zij nodig hebben. We richten ons daarbij in eerste instantie niet op wat iets kost, maar wat het oplevert. De goedkoopste optie kan de beste zijn, maar is dat lang niet altijd. Kwaliteit gaat wat mij betreft altijd boven kwantiteit. Bedenk maar: iets wat goed en goedkoop is, wordt niet snel geleverd. Iets wat goed en snel is, is niet goedkoop en iets wat snel en goedkoop is, is bijna nooit goed. Hoewel dit heel logisch klinkt, zijn veel ondernemers nog steeds geneigd om een optie te kiezen die in eerste instantie een snelle oplossing lijkt voor hun ‘probleem’. Het loont om een weloverwogen keuze te maken, zodat goedkoop uiteindelijk geen duurkoop wordt. 

Raak jij als ondernemer verstrikt in allerlei structuren en processen? Gun jezelf een Online Business Partner. Ik ben een praktische coach voor ondernemers, en help je om weer grip te krijgen op je bedrijf en de beste tools in te zetten. Samen met jou zorg ik ervoor dat je het plezier in het ondernemen weer (her)ontdekt en je team en bedrijf te laten groeien. Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.