Korte termijn versus lange termijn: wat is je doel?

Je bent elke dag keihard aan het werk in je bedrijf. Alleen of samen met je team zorg je ervoor dat alles door blijft lopen en taken op tijd worden uitgevoerd. Problemen worden direct getackeld, projecten ingepland en alles wat op je afkomt, pak je aan. Kortom: je leeft en onderneemt in sneltreinvaart en wordt opgeslokt door de dag. En dat is geen uitzondering, maar eerder de regel. Hoewel je een goedlopend bedrijf hebt, ben je die ambitieuze langetermijndoelen een beetje, of misschien wel helemaal, uit het oog verloren. Zonde! Stop met brandjes blussen en start met efficiënter je bedrijf leiden.

Krijg je langetermijndoelen weer helder

Je hebt nog steeds 24 uur in een dag zitten, maar besteedt die tijd vooral aan het draaiende houden van je bedrijf. De korte termijn is eigenlijk de enige focus die je nu hebt. Ondertussen krijg je het gevoel ‘overwhelmed’ te zijn: je hebt het altijd druk en voelt continue stress om alle ballen in de lucht te houden. Die doelen voor de lange termijn, die komen later wel, toch? Het is tijd om het roer om te gooien, je visie weer helder te krijgen en het plezier in ondernemen terug te vinden. Hoe je dat doet? Als Online Business Partner help ik ambitieuze ondernemers om het overzicht terug te vinden en een professionaliseringsslag te maken. 

Korte termijn versus lange termijn

Natuurlijk is het belangrijk dat je business door blijft draaien. Die omzet heb je nu eenmaal nodig. Toch is het onverstandig om alleen te kijken naar de korte termijn. Kortetermijnresultaten zijn nodig om langetermijninvesteringen te doen. Je uiteindelijke doel en visie uit het oog verliezen, is een groot risico. Op een gegeven moment ben je dan namelijk helemaal niet meer bezig met het verwezenlijken van je dromen. Wat jij nodig hebt, is meer inzicht en structuur. Dat stelt je namelijk in staat om weloverwogen keuzes te maken voor de korte termijn en je doelen voor de lange termijn weer helder te krijgen. 

Laat jouw zaken regelen door een Online Business Partner en stop met alles zelf doen. Samen met jou creëer ik structuur en overzicht, zodat je vanuit daar verder kunt groeien. Ik ben een praktische coach voor ondernemers, en help je om weer grip te krijgen op je bedrijf en de beste tools in te zetten. Samen zorgen we ervoor dat je het plezier in het ondernemen weer (her)ontdekt en je team en bedrijf laat groeien. Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.