Je klantreis automatiseren in 6 stappen

Meer omzet dankzij een optimale klantreis die volledig geautomatiseerd is. Wie wil dat nou niet? Voordat een klant een aankoop doet, doorlopen ze een klantreis om zo vertrouwen op te bouwen en te beslissen of ze jouw product/service willen aanschaffen. Gelukkig kun je dit proces goed sturen en zijn er stappen die je kunt doorlopen om een goede klantreis op te zetten. Dit kan veel werk zijn, maar gelukkig is het mogelijk om veel te automatiseren. Je moet even de tijd nemen voor het opzetten van de klantreis, vervolgens is het alleen nog een kwestie van bijhouden. Zo kun je alle e-mails inplannen en, afhankelijk van een bepaalde actie, inplannen welke mail verstuurd moet worden op welk moment. Hetzelfde geldt voor retargeting campagnes, bijvoorbeeld bij mensen die iets in hun winkelwagentje hebben gelegd maar niet hebben afgerekend. In deze blog deel ik de 6 stappen voor een goede klantreis en hoe jij deze stappen kunt automatiseren!

Stap 1: bereik je doelgroep

Voordat er een klantreis gemaakt kan worden, moet je onder de aandacht komen van je doelgroep. Om een zo groot mogelijke groep te bereiken, kun je geautomatiseerd advertenties inzetten en een expert inhuren om de SEO op je website te optimaliseren.

Stap 2: trek de aandacht

Je doelgroep heeft je gevonden. Nu is het zaak om hun aandacht te trekken en vast te houden. Zorg ervoor dat je iets van waarde deelt en deel nuttige content die hun helpt, informeert of inspireert. Hoe meer waarde, hoe interessanter jij bent! Je kunt dit automatiseren door blogs of social media posts van tevoren in te plannen of dit hele proces uit te besteden.

Stap 3: van volger naar lead

Je wil volgers naar je website trekken en ze omzetten naar een waardevolle lead. Een goede manier om dat te doen, is door gratis weggevers aan te bieden. Bij het downloaden ervan laat iemand duidelijk zien interesse te hebben in jouw aanbod. Jij hebt nu een e-mailadres van die lead.

Stap 4: relatie opbouwen

Voordat een klant een aankoop doet, willen ze jou of je bedrijf eerst beter leren kennen. Gemiddeld zijn er 7 contactmomenten nodig voordat iemand tot een aankoop overgaat. Bouw aan de relatie met de lead en laat jezelf zien!

Stap 5: aankoop

Hard work pays off! Je lead doet een aankoop bij je en wordt klant. Zorg dat je dit proces vooraf goed hebt geautomatiseerd zodat de klant in een warm bad terechtkomt en voldoende aandacht krijgt. Denk aan goed ingerichte aanbodpagina’s, betaalpagina’s en onboarding.

Stap 6: loyale fans maken

Tevreden klanten brengen nieuwe klanten. Mond-tot-mondreclame werkt nog altijd uitstekend. Maak fans van je klanten! Denk ook meteen aan goede after sales en klantenbinding en stuur bijvoorbeeld (geautomatiseerd) een kaartje naar elke nieuwe klant.

Wil je weten hoe je je klantreis slim kunt automatiseren? Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.