Get in line, stay in line: helder je doel voor ogen houden

In alle hectiek van de dag kun je als ondernemer al snel opgeslokt worden door alle to-do’s die nog op je lijstje staan. Je wil bouwen aan een succesvol bedrijf, dus werk je jezelf een slag in de rondte. Door alle drukte en de verscheidenheid aan taken, is het gemakkelijk om je doel uit het oog te verliezen. Je bent alleen nog maar bezig met brandjes blussen en alle ballen in de lucht houden. Zonde, want daardoor verdwijnt de focus op het doel of de doelen die je had gesteld. Als Online Business Manager adviseer ik ondernemers dan ook om wel de tussentijdse plannen te wijzigen, maar niet je doel. Get in line, stay in line. Het is dé manier om succesvol te (blijven) ondernemen.

Plannen wijzigen, niet je doel

Wat ik veel zie gebeuren, is dat ondernemers na verloop van tijd niet meer efficiënt bezig zijn. Opgeslokt door de waan van de dag laten ze hun agenda bepalen door de vele taken die nog op hen liggen te wachten. Het is verstandig om hier iets aan te doen, zodat je voorkomt dat je alleen nog maar aan het werk bent en het plezier in het ondernemen verliest. Blijf je (grotere) doel voor ogen houden en wijzig je plannen en/of processen om hier uiteindelijk naartoe te werken. Op die manier lukt het om wat je doet in lijn te houden met waar je voor staat en wat je uiteindelijk wil bereiken. Blijf dicht bij jezelf en authentiek en trouw aan wie je bent.

Maximaal overzicht creëren

Zorg ervoor dat je de grip op je onderneming terugkrijgt. Creëer een maximaal overzicht om je doelen scherp te houden en ervoor te zorgen dat je tijdig bij kunt sturen als je er te veel van afwijkt. Mis je het overzicht, weet je niet goed hoe je structuur moet aanbrengen of ben je simpelweg alle focus op je onderneming kwijt? Als Online Business Manager help ik als coach voor ondernemers om weer inzicht te krijgen. Stap voor stap gaan we op zoek naar de dingen die jou gaan helpen om het plezier in ondernemen terug te krijgen. Net als de grip op je bedrijf. We bouwen je bedrijf om je doelen heen. Get in line, stay in line. Again and repeat.

Wil je weer doen waar je energie van krijgt en ondernemen met (hernieuwde) passie? Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Misschien vind je dit ook interessant: