Eigenaarschap als ondernemer: hoe doe je dat?

Elke ondernemer worstelt af en toe met het goed en resultaatgericht sturen van het team en het bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je weer eigenaarschap pakt en acties uitzet die een positief resultaat hebben op de bedrijfsvoering? Als Online Business Manager help ik ondernemers om weer richting te geven door kritisch te kijken naar zichzelf en de onderneming. Het kan heel handig zijn om dit juist te doen met iemand die je hierbij coacht. Eigenaarschap is verantwoordelijkheden onder ogen zien en concreet acties uitzetten.


Reflecteren kun je leren

Om weer meer controle te krijgen over je bedrijfsvoering, zul je eerst moeten reflecteren. Op jezelf, het aanbod aan producten en diensten en op je team. Wat werkt soepel, waar moet je bijsturen en past je aanbod nog wel bij je doelen? En heb je eigenlijk wel heldere doelen voor jezelf gesteld? Samen met jou gaan we hiermee aan de slag. We doorlopen alle onderdelen van je bedrijf en gaan verder met een duidelijke visie en strategie. Daarbij kijken we ook naar eventuele investeringen voor de langere termijn.


Eigenaarschap brengt veel rust

Door eigenaarschap terug te pakken, ga je als ondernemer veel rust ervaren. Je hebt verantwoordelijkheid genomen, het initiatief om daadwerkelijk dingen te veranderen en uit handen te geven wat je zelf niet wil of kan doen. Zo ontstaat meer overzicht en kun jij je weer bezighouden met ondernemen. Bovendien is dit een mooi leerproces om inzicht te krijgen in je valkuilen. Dat helpt jou weer om je bedrijf succesvol te runnen, zonder een continu gevoel van onrust. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor elke ondernemer is weggelegd. Pak de rol van CEO weer op, ga op die stoel zitten en hervind het plezier in het runnen van je bedrijf.


Wil jij meer rust en vrijheid ervaren? Ga dan samen met mij aan de slag met het Like A Boss traject! Neem de leiding over jouw bedrijf en ontdek hoe je met dit traject een gebalanceerd en energiek ondernemerschap leidt.


Hi, ik ben Manon. Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Geloof me, ik ben als ervaringsdeskundige bekend met alle ondernemers-struggles.
Samen bekijken we welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level!

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.