Je tijd efficiënter indelen – time management

Time management is niet voor niks een hot item tegenwoordig. Veel ondernemers hebben moeite met het zo efficiënt mogelijk indelen van hun tijd. Er is veel te doen, het lijkt of iedereen iets van je wil en aan je trekt om alles nú te doen. Het is niet eenvoudig om je dag slim in te delen. Gelukkig kun je met hulp, focus en slimme trucjes echt meer rust ervaren. En heb je niet langer het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Het begint allemaal met overzicht en structuur. Als Online Business Partner, praktische coach voor ondernemers, help ik je om je tijd efficiënter in te delen.

Taken bundelen
Het klinkt zo logisch, je bundelt taken en daardoor werk je ze sneller af. In de praktijk werkt het vaak anders. Je beantwoordt een mailtje, wordt tussendoor gebeld, betaalt een factuur en geeft nog wat instructies aan je team. Aan het einde van de dag heb je een onvoldaan gevoel. Wat heb je nu eigenlijk de hele dag gedaan? Door taken te bundelen, voorkom je dat
vervelende gevoel. Dat kan op allerlei manieren. Van je mail op vaste tijden checken en beantwoorden, tot dagen waarop je werkt aan administratie en klantafspraken inplant.

Voorkom externe afleiding
Tot op een bepaalde hoogte kun je externe afleiding blokkeren. Eén van die verleidelijke afleiders is je telefoon. Ligt je telefoon in het zicht en ben je geneigd om op alle meldingen te reageren? Dan is het verstandig om hier iets aan te doen. Het voorkomt dat je continu bent afgeleid en taken niet afkrijgt. Meldingen kun je uitzetten en er zijn allerlei apps die je helpen om te voorkomen dat je uren per dag op je telefoon zit. Uren die je eigenlijk had willen besteden aan je werk.

Las regelmatig pauzes in
Niemand kan urenlang achter elkaar gefocust werken. Juist als je een lange to do-lijst hebt, is het belangrijk om pauzes in te lassen en vermoeidheid of demotivatie te voorkomen. Ze helpen je om even van je scherm weg te zijn, om daarna weer met frisse energie verder te gaan. Je productiviteit neemt alleen maar toe als je op tijd rust pakt. Hier zijn verschillende technieken voor, zoals de pomodoro methode waarbij je na elke 25 minuten onafgebroken werk, 5 minuten pauze neemt. 

Heb je hulp nodig om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen? Als Online Business Partner, praktische coach voor ondernemers, help ik je om weer overzicht te krijgen en vrijheid en rust te ervaren. Zodat je niet hoeft te kiezen tussen een succesvol zijn of privé een leuk leven
leiden. Laten we kennismaken en plan
hier een gratis en vrijblijvende gesprek in.

 

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.