Waarom het automatiseren van taken je veel rust geeft

Veel ondernemers hebben het gevoel dat ze structureel tijd tekortkomen. Er lijkt maar geen einde te komen aan to do-lijstjes. Zeker kleine(re) ondernemers voelen vaak een grote verantwoordelijkheid en hebben het gevoel dat ze alles zelf moeten doen. Hoewel je met passie en plezier in en aan je bedrijf werkt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je hoofd
continu vol zit. Door taken te automatiseren creëer je meer rust en houd je tijd over voor andere dingen. Dat lijkt misschien in het begin alsnog veel werk, maar als alles eenmaal slim is ingericht, helpt het juist om je business verder te laten groeien. Win-win!

Er kan meer geautomatiseerd worden dan je denkt.
Welke taken keren op regelmatige basis terug in je bedrijf? Naast alle data-gedreven taken zoals administratie, kun je ook andere taken en processen (deels) automatiseren. Wanneer je dat slim en goed inricht, hoef je bovendien nooit meer bang te zijn dat je iets vergeet en is je mailbox een stuk leger. Op die manier ervaar je veel meer vrijheid en kun je dat ondernemersvuurtje weer verder aanwakkeren.

Taken automatiseren en direct tijd besparen
Eén van de eerste dingen die ik met mijn klanten doe, is inzicht geven in alle bedrijfsprocessen. Ook als je werkt als zelfstandige. Je vergeet soms wat er allemaal bij ondernemen komt kijken en welke taken er op je bordje liggen, juist omdat ze terugkeren. Het automatiseren van een bedrijfsproces brengt veranderingen met zich mee, maar wat je
ervoor terugkrijgt is belangrijker: inzicht en rust. Met het automatiseren van de volgende processen bespaar je direct tijd en geld:

  • Boekhouding – door gebruik te maken van een boekhoudprogramma rollen je facturen en offertes er automatisch uit en worden betalingen geregistreerd.
  • Planning – houd al je taken bij en vergeet nooit meer iets. Verschillende
    programma’s geven je een duidelijk overzicht en jou veel rust.
  • Social media – contentbatches maken en posts inplannen kost veel minder tijd dan iedere keer opnieuw het wiel uitvinden.

Welke taken je allemaal kunt automatiseren, is deels afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt. Samen bekijken we hoe je minder kunt doen en meer resultaat behaalt.

Als Online Business Partner, praktische coach voor ondernemers, help ik je om weer grip op je bedrijf en overzicht te krijgen. Zodat je de vrijheid hebt om jouw ambitieuze plannen waar te maken.Laten we kennismaken en plan hier een gratis en vrijblijvende gesprek in.

 

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.