5 struggles van succesvolle startende ondernemers

Je bent nog niet heel lang aan het ondernemen, maar ‘so far, so good’. Er zit een stijgende lijn in je omzet en alle potentie voor groei is aanwezig. Het voelt alsof je op een kantelpunt staat, maar je weet niet zo goed welke stappen je moet zetten om echt verder te komen. Het ontbreekt je misschien aan tijd of overzicht en daardoor blijf je hangen in dezelfde situatie. Je bent niet de enige ondernemer die hiermee worstelt. Als het fundament van je business eenmaal staat en draait, kan het lastig zijn om de juiste middelen te vinden die je verder helpen. Bedenk: je bedrijf kan nooit groeien zolang je het als een kind blijft behandelen. Dit zijn de 5 struggles van succesvolle startende ondernemers. Herken jij ze?

  1. Je hebt geen tijd om je bedrijf te laten groeien

Je bedrijf loopt goed en je bent je droom aan het najagen. Tegelijkertijd loop je regelmatig op je tandvlees om alle taken af te krijgen. Die dagelijkse beslommeringen nemen je volledig in beslag. Het ontbreekt simpelweg aan tijd om je bedrijf verder te laten groeien. Ondanks dat je alles met beide handen en vol energie aanpakt, weet je niet waar je de uren vandaan moet halen om ook nog nieuwe producten of diensten te ontwikkelen.

  1. Je wil alles zelf blijven doen

Jij kent je eigen bedrijf door en door. Hebt het helemaal zelf opgebouwd en kent alle facetten. Eigenlijk ben je al geruime tijd boekhouder, social mediagoeroe, salesmanager en uitvoerder in één. Je weet wel dat je taken uit kunt besteden, maar omdat je zelf het beste weet hoe alles reilt en zeilt, zie je ertegenop dat te doen. 

  1. Je verliest het overzicht

Als je alles zelf blijft doen en je krijgt het alleen maar drukker, is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt. Er zijn allerlei processen en systemen die je gebruikt om alle werkzaamheden goed uit te blijven voeren. Daardoor begin je langzaamaan de grip te verliezen. Laat staan ruimte over te houden om door te groeien. Brandjes blussen komt inmiddels steeds vaker voor. 

  1. Je vindt het spannend om investeringen te doen

Bij groei hoort groeipijn, ook financieel. Het is logisch dat je het spannend vindt om investeringen te doen. Risico’s nemen hoort bij ondernemen. Of je investering het écht waard is, weet je nu nog niet. Toch is het de enige manier om te groeien. Waar je ook in investeert, weeg je opties goed af en zoek eventueel extern iemand die je hierbij begeleidt.

  1. Je verliest het plezier in ondernemen 

De eerste periode van het ondernemen was alles nieuw en spannend. Omdat je elke dag keihard werkte aan het vormgeven van je droom, leverde het vooral energie op. Inmiddels is je grens wel aardig bereikt. Het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat, begint vervelend te worden. Langzaamaan verlies je steeds meer het plezier in ondernemen. Terwijl je juist zo enthousiast was!

De oplossing

Wat op dit moment ontbreekt, is inzicht. Inzicht in je behoeftes op allerlei vlakken. Zodra je die helder hebt, kun je duurzaam verder groeien. Als Online Business Partner heb ik diverse pakketten ontwikkeld die jou helpen om de grip op je bedrijf terug te krijgen. Zodat je vanuit daar verder groeit. De System Essentials Pack geeft inzicht in alle processen die aan je aanbod gekoppeld zijn, de bijbehorende systemen en software en welke experts je hierbij nodig hebt. Je beoordeelt zelf wat wel en niet werkt en groeit door vanuit een stabiele basis. 

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.