3 valkuilen van passievolle ondernemers

Het klinkt bijna als een cliché: van je passie je werk maken. Toch is het een belangrijke voorwaarde voor startende ondernemers. De reden dat zij van een idee of hobby hun werk weten te maken, is die enorme passie en gedrevenheid. Van je passie ook profit maken, is iets heel anders. Want als je daar uiteindelijk van rond moet komen, heb je meer nodig dan alleen een droom. Bij succesvol ondernemen komt immers meer kijken dan je hart volgen. Hoe zorg je er als passievolle ondernemer voor dat je bedrijf op rolletjes loopt? Ik schets je 3 valkuilen. Zodat je weet hoe je ervoor zorgt dat je ze ontwijkt of in de toekomst plannen kunt maken om er met een grote boog omheen te lopen. 

  1. Je pakt alles aan

Omdat je oneindig veel passie hebt voor wat je doet, wil je het liefst alles aanpakken. Ook opdrachten die minder opleveren of niet 100% in je straatje passen. Zonde! Niet alleen verlies je zo je focus, er blijft simpelweg minder tijd over voor de zaken die je meer opleveren. In energie en euro’s. Eigenlijk richt je je te weinig op je ideale klant. Klinkt misschien als een open deur, het blijkt een echte valkuil te zijn voor passievolle ondernemers. Stop met pleasen, start met nee zeggen! 

  1. Je raakt verstrikt in een web van taken

Toen je je droom ging volgen leken alle randzaken die bij het ondernemen komen kijken, heel ver weg. Van plannen tot administratie, financiën en social media: het zijn dingen die moeten gebeuren, maar waar je niet per se energie van krijgt. Ze kosten je veel tijd en leveren weinig op. Langzaamaan raak je erin verstrikt. Al die taken gaan zelfs ten koste van je plezier en omzet. 

  1. Je bent alleen nog maar aan het werk

Omdat je zo rete-enthousiast bent over wat je doet, verlies je jezelf compleet in je werk. ‘Als je doet wat je leuk vindt, voelt het niet als werk’, is je motto. Helaas moet ik je uit de droom helpen: zelfs als je je passie volgt, raak je na verloop van tijd opgebrand als je niet voldoende rust neemt. Het is best een tijdje vol te houden hoor, 60-80 uur per week werken, maar ergens is een grens. Zorg ervoor dat je die niet bereikt en meer overzicht creëert voordat je opgebrand raakt. En die geweldige passie verliest.

Professionaliseren van je onderneming

Het is tijd om de volgende stap te zetten in je bedrijf. Maak een echte professionaliseringsslag zodat je weer rust en overzicht krijgt. Bovendien is er daardoor straks weer ruimte om meer dingen doen vanuit die unieke passie. Mijn Business Simplifier traject helpt jou om volgende stappen te zetten. Als Online Business Partner sta ik als jouw coach naast je om meer inzicht te krijgen in je bedrijf(svoering), samen te bekijken welke taken we kunnen uitbesteden en concrete plannen te maken om door te groeien. We stellen haalbare doelstellingen op die geformuleerd worden vanuit jouw visie. Je hoeft het echt niet allemaal zelf te doen! 

Lees hier meer over de Business Simplifier

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.