5 goede gewoontes van CEO’s

Wil jij in 2024 de rol van CEO binnen je eigen onderneming weer claimen? Om weer echt grip te krijgen op je business, is het verstandig om weer eens als visionair te kijken naar alles wat je doet. Als Online Business Manager help ik (online) ondernemers om vol zelfvertrouwen die CEO-rol weer te herontdekken. Door meer inzicht en structuur te krijgen en te focussen op ondernemen en ontwikkelen. Want in the end ben je ooit begonnen met je bedrijf vanuit passie. Dat vuurtje wakker ik graag weer bij je aan. Implementeer deze 5 goede gewoontes van CEO’s, zodat je helemaal klaar bent voor het opeisen van je rol in 2024!

Werken AAN je bedrijf

Het klinkt als een cliché, maar veel ondernemers vergeten dit: werken AAN je bedrijf in plaats van alleen IN je bedrijf. Als je hiervoor één dag per week reserveert, pluk je er al snel de vruchten van. Je krijgt weer frisse en nieuwe plannen, houdt overzicht en het creëert ruimte voor groei. Waak ervoor dat je tijdens deze dag niet wordt opgeslokt door dagelijkse beslommeringen. Heb je er echt geen tijd voor? Dan is het waarschijnlijk verstandig om taken uit te besteden, zodat je tijd overhoudt voor andere taken.

Vizier op de toekomst

Maak beslissingen op basis van waar je naartoe wilt, niet op basis van waar je nu bent. Dat vergt misschien wat creatief en ander denkwerk, maar gaat je zeker helpen om verder te komen. Door te blijven doen wat je nu doet, krijg je wat je altijd kreeg. En dat is dus geen groei. Durf naar de toekomst te kijken en doelen te stellen voor de korte en langere termijn, zoals een echte CEO.

Lange termijn = waardevoller

Als je alleen bezig bent om dagelijkse brandjes te blussen, kom je niet verder met je business. Je houdt simpelweg geen tijd en energie over om aan iets anders te werken. Verleg je focus naar de lange termijn, dat helpt echt om je business stabieler en future proof te maken. Welke blijvende impact hebben jouw diensten en welke producten en/of diensten kun je hieromheen ontwikkelen? 

Zorg goed voor jezelf

Vol energie in en aan je bedrijf werken, kan alleen als jij je goed voelt. Vergeet niet hoe belangrijk het is om zelf fit te blijven. Besteed aandacht aan beweging, voldoende water drinken en mentaal inchecken bij jezelf. Luister naar de signalen die je lichaam je geeft en geef de dingen die jou een goed gevoel geven, prioriteit.

Investeer in jezelf

Ondernemers vergeten nog weleens in zichzelf te investeren. Zonder met hun ogen te knipperen, schaffen ze nieuwe producten aan voor hun business. Een onderneming waar ze zelf ook een essentieel onderdeel van uitmaken. Investeren in jezelf is daarom helemaal geen gek idee. Zoek een mentor/ coach bij wie je een goed gevoel krijgt en ontdek hoe je met een strategische samenwerking je groei zelfs kan verdubbelen!

Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen met jou bekijk ik welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level! Samenwerken?

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.