Krijg meer gedaan in minder tijd: 3 tips tegen afleiding voor ondernemers

Elke dag word je als ondernemer opgeslokt door taken die ‘even’ gedaan moeten worden. Een document dat klaarligt om gelezen te worden, een telefoontje tussendoor, een volle mailbox en afleiding van je telefoon en social media. Er zijn zo veel prikkels, dat een duidelijke focus mist. Daardoor heb je steeds te weinig tijd om écht door te pakken en krijg je het idee dat je achter de feiten aanloopt. Niets zo onrustig als dat nare opgejaagde gevoel. Wat jij nodig hebt, is minder afleiding. Zodat er weer tijd ontstaat om te werken AAN je bedrijf en daardoor verder kunt groeien, meer rust ervaart en het plezier in het ondernemen behoudt. Ik geef je 3 tips!

1. Maak een haalbare planning per week

Het klinkt heel eenvoudig, een haalbare planning maken voor de korte termijn. Toch blijkt dat in de praktijk nog knap lastig te zijn. Er hoeft maar íets te gebeuren, of er zijn taken die je door moet schuiven. Een haalbare planning maak je door ruimte over te laten voor onverwachte gebeurtenissen. Stel een to do-lijst op met alle taken voor deze week. Zet er alleen op wat écht moet gebeuren. Plan het ruim en reken er extra tijd voor. Doordat je voor jezelf helemaal helder hebt wat écht noodzakelijk is, is het een stok achter de deur om alle taken ook daadwerkelijk uit te voeren. Je zal merken dat je hierdoor niet alleen minder stress hebt, er blijft tijd over. En die kun je mooi steken in andere dingen, zoals werken aan je onderneming.

2. Neem je aanbod onder de loep

Steek je überhaupt wel je tijd in de juiste taken? Misschien is je aanbod helemaal niet meer zo actueel en ben je uren per week bezig met investeren in onderdelen die je niks opleveren. En uiteindelijk dus alleen afleiding zijn voor het bereiken van je doelen. Neem eens je volledige aanbod onder de loep en kijk er met een zakelijke blik naar. Wat levert elke dienst/ project je op en hoeveel tijd investeer je erin? Durf afscheid te nemen van niet-winstgevende onderdelen, zodat die je niet langer afleiden van het aanbod dat wel loont.

3. Durf je triggers aan te pakken

Iedereen kampt met ‘afleiders’. Ze lijken klein, maar halen je helemaal uit je concentratie. Voor de een zijn dat meldingen op je telefoon, voor de ander eindeloos scrollen op Instagram of een huishoudelijke taak die NU gedaan moet worden. Bepaal (en ben eerlijk naar jezelf toe) welke dingen jou triggeren. Dan kun je deze gericht aanpakken. Zet je meldingen uit of stel een limiet in voor je tijd op social media -daar zijn zelfs handige apps voor. Wat het ook is, er is iets aan te doen!

Wil jij ook meer rust en vrijheid ervaren als ondernemer? Zodat je weer grip krijgt op je bedrijf én kan groeien vanuit structuur en overzicht?

Hi, ik ben Manon. Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Geloof me, ik ben als ervaringsdeskundige bekend met alle ondernemers-struggles. Samen bekijken we welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level. Meer weten?

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.