Hoe bouw je een fijn team om je heen: 3 handige tips

Als ondernemer kun je niet alles alleen doen. Jij bent de expert in jouw vakgebied, anderen kunnen je goed ondersteunen met specialistische taken waarin zij uitblinken. Een win-win situatie: jij hebt meer tijd om je te focussen op het werk dat écht omzet oplevert. De taken die je veel tijd en/of energie kosten, besteed je uit aan de mensen binnen je team. Hoe zorg je ervoor dat je een team om je heen bouwt met experts die zelfstandig hun werk doen? Uiteindelijk wil je dat je zo min mogelijk omkijken hebt naar de onderdelen die je uit handen hebt gegeven. Het toverwoord? Helderheid! Ik geef je graag 3 handige tips!

1. Verwachtingen

Creëer helderheid in wat jij verwacht van elk teamlid. Om daarachter te komen, is het essentieel dat je voor jezelf hebt bepaald wat je nodig hebt. Ik help ondernemers om hun behoeften daarin haarscherp te krijgen. Welke hulpvraag kost jou (te) veel energie of tijd? Of waarbij ontbreekt het je aan voldoende kennis? Zet per toekomstig teamlid de taken op een rij. Dat maakt het gemakkelijker om op zoek te gaan naar de expert met de juiste kennis.

2. De manier van samenwerken

Binnen je bedrijf heb je eigen systemen en manieren van communiceren ontwikkeld die voor jou werken. Daarin moet je teamlid mee kunnen gaan, zodat het jou uiteindelijk minimale effort kost om de taak uit te besteden. Bepaal voor jezelf wat je moet doen om helder te krijgen hoe jouw manier van samenwerken eruitziet. Denk aan het delen van inloggegevens, het aanmaken van accounts, de frequentie van contact en de manier van communiceren. 

3. Output

Alles valt en staat met het eindresultaat. Je kunt nog zo helder elk detail hebben uitgewerkt, de praktijk is altijd spannend. Zorg dat je duidelijk bent over welke output je verwacht. Je kunt waarschijnlijk al snel bepalen of het door jou ingehuurde teamlid goed bij jou en je onderneming past. Begrijpt deze persoon de essentie van wat je doet én is de mate van professionaliteit van de output goed genoeg? Soms is het even aftasten aan het begin van jullie samenwerking. Geef het de kans, maar grijp ook in als je ontevreden bent. 

Jij bent de CEO van je bedrijf!
Start vandaag nog met efficiënter ondernemen. 

Als Online Business Manager help ik online ondernemers en coaches om te ondernemen vanuit passie en energie, terwijl ze meer omzet en winst behalen in minder tijd. Samen bekijken we welke huidige systemen en processen er binnen je bedrijf zijn, we brengen je groeidoelstellingen en online ambities in kaart en maken een concreet actie- en stappenplan. Als sparringpartner help ik je bedrijf naar een next level! Samenwerken?

Hi ik ben Manon Kamp

Online Business Partner & Strateeg. Empowering jouw next level door mindshifts & automations. Verbinder van experts & systemen voor groei.

Favoriete tools

GRATIS Power Tools Cheatsheet

Duurzame groei dankzij geautomatiseerde processen

Ontdek…

  • Welke processen jij binnen jouw bedrijf zo snel mogelijk kan automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor jou om aan je bedrijf te werken.
  • Hoe je binnen jouw bedrijf tijd en kosten bespaart dankzij automatiseren.
  • Door inzicht in jouw processen en systemen, merk je al snel waar nog meer optimalisatie mogelijkheden binnen jouw bedrijf zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.